Hva bedømmes på en katteutstilling ?

Rundt utstillingstider nevner jeg gjerne at jeg skal på utstilling i helgen. Ett veldig vanlig spørsmål jeg får er «Hva er det de ser på på en utstilling?».

Her er deler av svaret.

katteutstillingI tillegg kommer mønster i pelsen. Pelsfarge, pels kvalitet og ikke minst hvor velstelt katten er. Å forberede en katt for utstilling er ett eget kapittel med mange situasjonsbetingede løsninger. Dette kan virke som veldig mye å ta inn, men det viktigste som eier av katten er å få katten ren og pen. Resten kan man ikke gjøre så mye med. Katten har den kroppen den har den dagen den presenteres.

Katten må også ha ett temperament som gjør at at den kan være på utstilling. En katt som blir veldig nervøs eller redd på utstilling kan i verste fall føre til at katten blir syk av det. Eller at den reagerer mot en assistent eller til og med eier som leder til at noen blir skadet. Kloklipp er obligatorisk før utstilling. Du vet kansje at katten din er snill, og den kan være verdens snilleste hjemme. Men utstilling blir noe helt annet. Det er heldigvis skjelden at noen blir skadet, eller at en katt blir så redd, men for alles sikkerhet skal klør være klippet.

For hver rase har vi en standard som beskriver hvordan den aktuelle rasen skal se ut. Link til Ragdoll sin standard i fife finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *